Koliko zapravo znate o zubnim implantima?

Koliko zapravo znate o zubnim implantima?

Zubni implanti su titanijumski zavrtanji koji predstavljaju zamenu za izgubljeni koren zuba. U narednom periodu integrišu se sa koštanom strukturom i predstavljaju osnov za dalje protetske radove (krunice, mostove, proteze…)

Naučno je dokazano da osoba sa blistavim osmehom i punim zubnim nizom može izgledati i do deset godina mlađe. Apsolutna prirodnost novih materijala je više nego očigledna.

Osnov za adekvatnu ugradnju implanata predstavlja postojanje zdrave koštane mase. Ukoliko je nema određenim hirurškim procedurama možemo nadomestiti postojeće defekte. Treba napomenuti da je veliki i značajan faktor zdravstveno stanje pacijenta. Ne postoje apsolutne indikacije za implantaciju. Upotreba odredjenih lekova kao i neka oboljenja mogu značajno umanjiti ili onemogućiti uspeh ove hirurške procedure.Želimo istaći da i tada postoje protetska rešenja kojim se može nadomestiti postojeći problem.

Scroll to Top

    Zakazivanje termina

    Popunite sva polja i pošaljite upit. Kontaktiraćemo Vas putem telefona ili email-a kako bismo Vam potvrdili termin pregleda.