Saveti

Saveti

Kako postupati nakon hirurških intervencija

U prvih 8 sati nakon intervencije postoperativni bolovi su najjači. Umeren bol može trajati od 3-5 dana. Po potrebi koristiti analgetike kao što su Ibuprofen, Kafetin, Nimulid prema datom uputstvu. Nemojte uzimati preparate na bazi acetil salicilne kiseline/Andol, Aspirin/ zato što pojačavaju krvarenje.

Stres u trudnoći i zdravlje zuba deteta

Nedavno je prvi put u jednom istraživanju dokazana povezanost između hroničnog stresa u trudnoći i nastanka karijesa kod potomstva. Nalazi su objavljeni u Američkom časopisu za javno zdravlje (American Journal of Public Health), a tim istraživača predvodio je dr Vael Saba (Dr Wael Sabbah) sa Stomatološkog instituta…

Saveti nakon vađenja zuba

Ranu ne treba ispirati nikakvim rastvorima niti vodom. Po potrebi uzeti neki od analgetika/Kafetin, Brufen, Nimulid. Nemojte uzimati preparate na bazi acetil salicilne kiseline/Andol, Aspirin/ zato što pojačavaju krvarenje.

Savet nakon zatvaranja sinusa

Prvih 7 dana izbegavati fizičke napore, duvanje na nos i upotrebu duvana. Normalno održavati higijenu usne duplje. Uzimati kapi za nos po savetu lekara kao i prepisanu antibiotsku terapiju. Potrebne su redovne kontrole.

Saveti nakon izrade fiksnog mosta

Fiksne protetske radove potrebno je redovno održavati. Šta to konkretno znači? Interdentalni prostor je mesto gde najviše dolazi do nagomilavanja bakterija zbog otežanog čišćenja. Pored redovne higijene savetujemo upotrebu interdentalnih četkica, rastvora za ispiranje usta kao i redovne kontrole kod stomatologa.

Scroll to Top
🔍