Šta je implantologija?

Šta je implantologija?

Rešenje problema parcijalne / potpune bezubosti

Implantologija je nauka koja se bavi
implementacijom i integracijom titanijumskih
struktura u viličnu kost u cilju rešavanja problema
parcijalne ili potpune bezubosti vilica.

šta je implantologija
šta je implantologija

Implantologija je nauka koja se bavi
implementacijom i integracijom titanijumskih
struktura u viličnu kost u cilju rešavanja problema
parcijalne ili potpune bezubosti vilica.

Naši radovi iz oblasti implantologije

Hibridni most na implantima

Proteza na implantima

Teleskopi na implantima

Često se mogu čuti pogrešni stavovi o novitetima u stomatologiji, posebno o implantologiji. Zato za sve nedoumice i pitanja konsultujte stručnjaka.

Postoje različiti pristupi u operativnom radu. Doktrina naše kuće su rešenja koja su proverena i za koje je vreme pokazalo da su najbolja za Vas. Savremeni trendovi se često menjaju a mi se trudimo da usvojimo ono što je najbolje.

Sve implantološke procedure u ordinaciji Dr Cvijetinović su bezbolne a sam postupak njihove ugradnje često ne traje duže od 30 min. Napominjemo da ih izvodi doktor specijalista oralne hirurgije.

Za svaku izvedenu implantološku proceduru u našoj ordinaciji pacijent dobija izveštaj koji predstavlja neku vrstu pasoša kojim Vam garantujemo kvalitet. Svi implanti su sertifikovani, registrovani i odobreni od strane nadležnih organa. Nakon standradne hiruške procedure potreban je period mirovanja implanta koji u proseku traje od 1-3 meseca. To je veoma bitna faza zato što se tada koštana masa implementira sa titanijumskom
strukturom.

U daljem toku standardnih procedura sledi aktivacija implanata i postavljanje krunice zuba. Implante je potrebno redovno održavati i kontrolisati minimum jednom godišnje. Kao i zubi, implanti su osetljivi na upalne procese okolnog tkiva najčešće uzrokovanih neadekvatnom tehikom pranja zuba. Zato je naša preporuka redovna kontrola jednom u
šest meseci.

sta je implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Cvijetinović daje garanciju na integraciju implanta. Postoje i druga inovativna rešenja poput imedijatne aktivacije implanata (zubi za 1 dan). Zakažite besplatan pregled i saznajte više o tome.

Parametri cene zubnih implanata

Premijum zubni implanti poput firmi Straumann, Nobel Bicare i Bicon su kroz višedecenijsko iskustvo pokazali i dokazali da su u samom vrhu kvaliteta. Mnogo studija i naučnih radova stoje iza ovih činjenica.U ordinaciji Dr Cvijetinović možete dobiti savete i preporuke na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva.

Na formiranje cene zubnih implanata utiču sledeći faktori:

 • Vrsta materijala od kojih je sačinjen zubni implant – Poznato je da se implanti izrađuju od titanijuma. Sadašnja tendencija u svetu su keramički zubni implanti (zirconia dental implants) ili njihove legure koje je među prvima uveo Straumann. Oni koriste leguru Roxolid koja je kombinacija cirkonijuma (15%) i titanijuma(85%) čime je maksimalno poboljšana osteointergacija i biokompatibilnost.
 • Mikrostuktura samog implanta.
 • Vrste protetskih rešenja koje implantni sistemi podržavaju – Ovo je veoma bitna stavka imajući u vidu da je pacijentu najbitiniji finalni izgled samih zuba. Kod jeftinijih implantnih sistema to nekada može biti problem. Slaba podrška distributera, potencijalni prestanak rada postrojenja, gubitak licence projizvođača. Zato je vrlo bitan izbor vrste implantnih sistema koji nisu premijum kategorije.
 • Tradicija – Kod premijum implantnih sistema (Straumann, Nobel Biocare, Bicon) dugo godina je ulagano u razvoj i budućnost pa je mala šansa da neće opstati na tržištu. Kod implantnih sistema sa kraćom tradicijom to ne mora biti izvesno.
Scroll to Top
🔍

  Zakazivanje termina

  Popunite sva polja i pošaljite upit. Kontaktiraćemo Vas putem telefona ili email-a kako bismo Vam potvrdili termin pregleda.

   Zakazivanje termina

   Popunite sva polja i pošaljite upit. Kontaktiraćemo Vas putem telefona ili email-a kako bismo Vam potvrdili termin pregleda.