Usluge

Protetika

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja podrazumeva veliki broj radova, kao što su:

  • fiksni radovi
  • mobilni radovi
  • kombinovani protetski radovi

Fiksni radovi – metalo keramika

Vremenom se pokazalo da su radovi izrađeni od ovih materijala veoma pouzdani sa aspekta dugotrajnosti i estetike. Trajno su cementirani za postojeće zube. Kao što i sama reč kaže, sastoje se iz metalne baze prekrivene slojevima keramike.

Mobilni radovi – fleksibilne proteze

U slučajevima kada ne možemo postaviti implante, sadašnje nove vrste proteza mogu biti skoro idealna zamena. Fleksibilne, lake i estetkski više nego prihvatljive.

Glavni kriterijum u izboru proteze jeste broj zuba i njihov položaj u vilici. Nove generacije kukica kojim se proteze vezuju za zub mogu biti u boji zuba ili desni -možemo reći skoro neprimetne. Sa njihovom fleksibilnošću postiže se apsolutni komfor u ustima.

slider-4

Kombinovani radovi

Sastoje se iz dva dela, fiksnog – najčešće metalo keramičkog i mobilnog – zubne proteze. Ukratko rečeno, fiksni rad je trajno cementiran za preostale zube, dok se proteza putem skrivenih kopči vezuje za fiksni deo.

Prednost ovih radova su maksimalna estetika s obzirom da kukice nisu vidljive. Proteze su redukovane pa se i pacijenti mnogo lakše na njih navikavaju.

galerija 4

zubna protetika