IDS u Kelnu – Internacionalni dentalni sajam u Kelnu- IDS Cologne

IDS Keln 2023.

Prošle godine posetli smo ovaj prestižni svetski sajam. Ovo su naši utisci.

IDS je međunarodni sajam stomatologije koji se održava u Kelnu svake druge godine. U fokusu su svi noviteti dentalne medicine. Izlagači iz celog sveta dolaze na ovaj prestižni skup kako bi prikazali inovacije u stomatologiji. U najvećem fokusu je implantologija kao i zubna protetika.

IDS Keln 2023.

Veoma je bitno znati da na IDS-u kao doktor možete učestvati u radu pri implantološko protetskim rekonstrukcijama u toku edukacija koje organizuju velike korporacije. Veliki izazov je i veštačka inteligencija koja se upliće i u ovu sferu medicine. Čitanje i analiza rendgenskih snimaka kao i digitalna stomatologija novi su izazovi današnjeg doba.

Vlasnik ordinacije Dr Cvijetinović redovno posećuje ovu međunarodnu manifestaciju zadnjh dvanaest godina. Kao jedno od najinteresntnijih predavanja bila je je prezancija cirkonijumskih implantata kao i hands on zona. Cirkoniumski implanti su jedna novina u stomatogiji o čemu smo detaljnije pisali na ovom sajtu u odeljku zubni implanti.

IDS Keln

Pitate li se koliki je prostor u kom se vrši izlaganje stomatološke opreme i dostignića nauke?

Oko 10 hala u kojima se nalaze razni izlagači iz celog sveta. Ponekad imate osećaj da se u tom prostoru možete izgubiti. Preciznije rečeno, ako ne memorišete broj pulta na kome se nalazi neka prezentacija, može se desiti da ćete ga sledeći put teško pronaći.

Na ovom skupu pored edukacije često se organizuju manje prezentacije poznatih proizvoda sa njihovim maskotama. Za očekivati je da ovakam sajam prati i bogat kulturni program.

Nezaobilazan je obilazak  grada Kelna koji je prelep, plovidba Rajnom, obilazak muzeja čokolade kao i Kelnske katedrale, simbola ovog grada.

Godine 2023. je proslavnjena stogodišnjica ovog sajma. Vidimo se tamo sledeći put 2025. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
🔍